Saturday, February 09, 2008

U POTRAZI ZA MUZIKOM : Strawberry Switchblade
Strawberry Switchblade je bio pop bend iz Škotske. Okosnicu grupe su činile Jill Bryson i Rose McDowall. Nastali su u Glasgovu 1981. Grupa pocinje kao pank bend pošto su u to vreme Jill i Rose bile bitan deo tamošnje pank scene, koja je nastala 1976. pod snažnim uticajem benda New York Dolls.

Prvi singl, Falling and Laughing, bend izdaje za Postcard Records, ali se bend ubrzo prebacuje na Zoo Records, izdavacku kucu koja im u Julu 1983. izdaje singl Trees and Flowers. Ovaj singl, koji je za temu imao agorafobiju, im donosi prve plodove slave i prodat je u 10 000 primeraka. Kod Johna Peela zavrsava na listi Festive Fifty za 1983.

Iste godine bend potpisuje za Warner Bros Group, izdavačku kuću koja će izdati njihov jedini album. Singl Since Yesterday izlazi 1985. i postaje najveći uspeh ovog benda. Album Strawberry Switchblade izlazi iste godine. Završava na 25. mestu UK top liste. Veliku popularnost i kultni status bend uživa sirom Evrope i u Japanu.

Na žalost, Strawberry Switchblade se raspadaju već sledeće godine. Jill Bryson i Rose McDowall su nastavile sa solo projektima. Rose je devedesetih bila aktivna u bendu Sorrow a sarađivala je (ili bila njihov član) sa kultnim bendovima kao što su Coil, Current 93, Death in June, Felt, Alex Fergusson, Into A Circle, Megas, Nature and Organisation, Nurse With Wound, Ornamental, Psychic TV, i Boyd Rice.


Na ovoj adresi možete skinuti mnoge pesme grupe Strawberry Switchblade

http://www.strawberryswitchblade.net/downloads/index.php


Od pesama koje mozete skinuti, posebno preporucujem pesme: Trees And Flowers (prvi singl), Sunday Morning (obrada Lu Ridove pesme), Nothing Changes (pravo malo gothic-pop remek delo), Dark 7, Scudelia Electro obradu pesme Since Yesterday, Potshot obradu pesme Since Yesterday, ...

Web stranica benda:

http://www.strawberryswitchblade.net/

0 Comments:

Post a Comment

<< Home