Friday, October 31, 2008

Kraljevski Apartman ponovo u Kovacici


Trenutno najpoznatiji srpski heavy metal sastav Kraljevski Apartman ponovo dolazi u Kovacicu.

Ovaj bend je prvi put posetilo Kovacicu u martu prosle godine. Izvestaj sa koncerta mozete potraziti u arhivi ...

Kraljevski Apartman je nastao davne 1996-te i to na nagovor Bore Djordjevica. Sledece godine objavljuju svoj debi album Long Live Rock 'n' Roll. Sa prvog albuma pamtimo pesme Mračan grad, Ne verujem u lažne anđele i Misterija. Dve godine kasnije objavljuju album Izgubljen u vremenu gde se pored ostalih nalaze pesme Posle oluje (javi se...), Jesen i Ne traži đavola. 2002. izdaju album Rocker. Sniman je u studiju Paradox i sadrzi poznate hitove kao sto su power balade Za ljubav ne treba da moliš i Dama iz kraljevskog apartmana, a tu su i pesme Ne trazi milost, U lavirintu sedam greha i Ranjena zver. Dve godine kasnije bend izdaje album Ruka pravde sa pesmama Izaberi jedan put, Sve su noći iste, i Dao sam sve od sebe. Naslovna pesma Ruka Pravde je bila hit godine Radija Beograd 202. Sledece godine bend izdaje Best Of Live, album koncertnih snimaka.

Zoran Lalović, pevac Kraljevskog Apartmana napusta bend u leto 2007. da bi ga na tom mestu zamenio Ivan "Đera" Đerković sa kojim Apartman snima svoj peti album Cuvar Tajni. Tako je gitarista Zoran Zdravković postao jedini konstantni clan Kraljevskog Apartmana. Lalovic osniva bend Lotke & Lavirint sa kojim je nastupao po Srbiji sve do septembra 2008. kada se vraca u Kraljevski Apartman.

Ove jeseni Kraljevski Apartman promovise svoj novi album na turneji koja je pocela u Subotici a obuhvatice i mnoge druge gradove sirom Srbije. Kovacicki koncert ce biti odrzan 07. Novembra i to u Omladinskoj Sali. Predgrupa ce biti sastav The String Souls iz Padine (sviraju punk rock i heavy metal obrade). Vrata se otvaraju u 21:00...

Vidimo se!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home