Saturday, September 12, 2009

KONCERT: Radio Beograd 202


Diskoteka (ex-Omladinska sala)
11. 09. 2009.
20:00
Ulaz: 200 dinara


Posle godinu dana ponovo nas je posetio Dvestadvojkin roadshow. Ovog puta je Vlada Džet doveo sledeće bendove:

Silent (Faith No More tribute)
Kreativni Nered (Punk rock)
Ljute Papričice (Funk rock/Red Hot Chilly Peppers)
Wolfgang (Hard rock/Divlje Jagode/M. Jackson)
Machine Gun (Hard rock)
Vlada Jet Band (Instant rock 'n' roll)
Ekipa Plus (AC/DC, Partibrejkers, Metallica)

Na koncert sam stigao sa malim zakašnjenjem, oko 22h, pa sam propustio prva dva benda (Machine Gun i Silent). U sali je bilo oko pedesetak ljudi. Možda malo više. Na svu sreću, rekoše mi prisutni da nisam ništa propustio i niko nije uspeo da se seti kako su dotična dva benda zvučala. Grupa Wolfgang je svirala hard rock obrade, Motore od Divljih Jagoda i tome slično. Počastili su nas i sa par svojih autorskih pesama. Ceo bend je bio u senci bas gitariste, čoveka sa najgrotesknijom frizurom ikada vidjenom u našem malom mestu. Sve u svemu više nego pristojna svirka grupe Wolfgang.

Sledeći na binu izlazi bend zbog kojeg smo svi bili tu - Kreativni Nered iz Starčeva. Ovo je jedan od onih bendova koji već godinama pratim i moram da priznam da momci ne pokazuju ama baš nikakav napredak, čak bi se moglo reći da vremenom postaju sve lošiji. Imali smo čast da slušamo sve same hitove (koje ovaj bend sa više ili manje uspeha izvodi već godinama) : Bila je tako lepa od Pekinške Patke, Bejbi zatvori oči sa soundtracka za film Davitelj protiv davitelja, Ne znam, Jebi se, ZZ Top, Mali paradajz, Novi dan i za kraj lokal patriotsku i ekološku pesmu Seljaci svome gradu.

Vlada Džet Bend se opet pokazao kao najbolja grupa na koncertu. Standardan i svima dobro poznat repertoar solidno izveden (gitarista je na opšti užas svih prisutnih stimovao gitaru usred svake pesme do kraja nastupa, ali je ipak sve bilo prilično OK). Svirali su sledeće pesme: Opet je mesec pun, Johnny be good, Sto godina, Samo seks i rokenrol, Born to be wild i Tutti frutti. Nakon Vlade na scenu izlaze Ljute papričice. Prilično sam se iznenadio kada sam i njihovo ime video na plakatu. Mislio sam da su već prerasli ovakve nastupe, imao sam utisak da su postali previše uspešan, da ne kažem veliki, bend. Odradili su odličan i veoma energičan nastup. Počeli su sa pesmom Ima razloga, nastavili sa pesmama kao što su: Hej Fanki i Veruj mi. Iz nekog razloga odsvirali su i obradu pesme Kreni prema meni od Partibrejkersa. Nastup su završili pesmom Red Hot Chilly Peppersa - Give it away. Papričice su bili jedini bend čiji se album (U Elementu iz 2007.) mogao kupiti na koncertu, po ceni od 250 dinara. Takođe moram pomenuti da su imali odličan odnos sa publikom.

Nakon Papričica su nastupili Ekipa Plus sa svojim repertoarom obrada pesama Whole lotta woman (ACDC), Enter Sandman (Metallica) ...

Koncert se završio oko 00:30h. Posle svirke odosmo prvo u Zeppelin, pa u Zanzibar. Sve u svemu, nije bilo loše...

Hvala Vladi Džetu na još jednom odličnom koncertu!

Vidimo se opet uskoro, nadam se ...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home