Sunday, October 27, 2013

POZORIŠTE U KOVAČICI: Dokonalá svadba

Pozoršni ansambl KIS Kisač
Dokonalá svadba
27.10.2013. u 20:00

Ova izuzetno zabavna i komična farsa u režiji Jana Privizera je odlično legla kao poslednja predstava u sklopu XX festivala Maškove dni. Mislio sam da ništa neće nadmašiti jučerašnji Babylon, na kraju i nije, ali je Savršena svadba (Perfect Wedding) prema scenariju Robina Hawdona prišla prokleto blizu. Plus, Kisačanima je uspelo da konačno, zadnjeg dana ovog mini-festivala,  koliko-toliko napune salu kovačičkog Doma kulture.

Bil se na dan svoje ženidbe budi u hotelskoj sobi sa nepoznatom devojkom. Mamuran je i ničeg se od sinoć ne seća. Na vrata mu kuca njegov kum i najbolji prijatelj Tom i ova dvojica kreću u očajničku kontrolu štete pred Bilov polazak u crkvu pred oltar. Kroz hotelsku sobu prolaze još mnogi likovi i naravno, panični drugari ubrzo upadaju u lavirint komičnih laži i urnebesnih zapleta.  

Uloge su tumačili: Denisa Mihalj (Rachel), Ivan Privizer (Bill), Branislav Čeman (Tom), Jasmina Kovač (Judy), Tatiana Klinko (Julie) i Ivana Vozar (Daphne). Solidno izgrađene scene, nervozno-neurotični dijalozi koji prerastaju u manijakalne izlive besa i frustracije, dobro osmišljeni obrti, kao i žustro razvijanje zapleta, doprineli su tome da publika uživa u svakom momentu predstave i da na kraju nagradi glumce podužim aplauzom.


Predstava je trajala oko 90 minuta i pogledalo ju je stotinjak Kovačičana.

Karta je koštala 150 dinara.


Dakle, bio je ovo XX. festival Maškove dni (festival u čast kovačičkog glumca i režisera Tomaša Hriešika - Maška, koji je preminuo 1993.) održan u sklopu Kovačičkog oktobra 2013. Na festivalu je trebalo da nastupe i ansambli iz Padine i iz Vojlovice, ali ovi iz nekih razloga nisu bili u mogućnosti da dođu u Kovačicu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home