Saturday, April 05, 2014

KONCERT: Atheist Rap u Jarmočisko - Vojvodina Pabu (04.04.2014)Petak je bio zaista predivan dan - lepo vreme, sve je u procvatu, šire se mirisi proleća ... A i veče je bilo veoma prijatno, taman da se uzme koja limenka iz trafike i sedi i uživa u parku ispred crkve. Nažalost, nakon što je oko pola devet sa Bafijem pao dogovor da se nadjemo u parku, i nakon što sam obojici uzeo po limenku, shvatam (po hodu i držanju) da od opuštenog zezanja u parku nema ništa, jer je ovaj mortus pijan i dozlaboga nakurčen zbog nekih dešavanja koja su se desila pre neki dan (i to u Padini, no less). Dakle, ostalo je samo da sedim i slušam i slušam i slušam. I onda mi je to dosadilo pa smo krenuli u Zanzibar jer je Bafi i tamo za šankom imao jedno pivo - koje mu je ko zna ko platio - koje ga je čekalo od popodneva. U kafiću je ipak bilo malo opuštenije i posle jednog piva tamo, krenusmo na dugo pešačenje uzbrdo - u Jarmočisko Vojvodina Pub. Dugo pešačenje je prošlo u mom objašnjavanju potpuno pijanoj i jedva hodajućoj osobi ko je i šta je bio Patris Lumumba, koji ima ulicu nedaleko od lokala prema kojem smo hodali, činilo se satima.

U solidno popunjenom JVP-u smo se ja i Bafi pojavili tačno na vreme - baš kada treba doći na koncert - sa sat i po vremena zakašnjenja. Iako je na plakatima bio najavljen za 21:00, Ateisti su svoj nastup počeli u 22:45. Nakon što je jedva savladao one stepenice Bafi, trešten pijan, pokušava na ulazu da izmoljaka da nam ovaj momak koji naplaćuje ulaz spusti cenu bar za 100 dinara. Ovaj odbija i Bafi vadi hiljadarku iz novčanika. I ja sad sve očekujem da ce da uzvikne: "Ko bre nema za kartu, daj ovde TRI komada!" ali sam mu ja odmah tutnuo mojih 300 dinara da sprečim eskalaciju. Ja sam naime, bio trezan.

Gazda kafane se potrudio da napravi više mesta u lokalu (obično kada su svirke bude takva gužva, da se ne može ni disati) - sklonio sve stolove u tom centralnom-glavnom prostoru, pa je bilo mesta za stajanje, skakanje, pa i za šutku. Bend - u četvoročlanoj postavi - koncert počinje pesmama Piloti, Ljubav, Blue Trabant, Rokvić Radivoje i Deda Rada. Dr. Pop je odmah na početku obznanio da će svirati dva seta od po 50 minuta i tako je i bilo otprilike. Dakle, kratko, efektno i uz lepu pauzu za odmor i pivo! Inače, pivo se pilo u ogromnim količinama, tako da u drugom delu nisu više imali plastičnih čaša, pa su ljudima davali i staklene i pivo u flaši (što bi svugde osim u Kovačici bilo loša ideja, za punk svirku mislim). 

Nastup se još uvek samo zagreva pesmama Radule, Gril 13 i Stvar za živi album.  Atmosfera se konačno podigla sa pesmama Odlazim, Na putu i Godina kulture. Prvi deo koncerta su završili pesmama Pećinko, ORA, Mene za budžu, 3 Jutra zemlje, Brkovi (ne znam ovu pesmu, ali ovo je pomalo kao obrada disko pesme Kung Fu Fighting od Carla Douglasa) i Pesma za kraj. Drugi deo nastupa je bio malo življi (na bini se pojavio još jedan gitarista, lik za kojeg sam mislio da im je roadie) i počeo je pesmama Felicita, Tatu na dupetu, Fatamorgana, Više ništa nije isto, Letnji hit, Zapadna Evropa. Onda su svirali jednu pesmu koju nisam uspeo da prepoznam, možda je to neka nova stvar. A onda si se ređali sigurni hitovi: Car Core, Wartburg Limuzina, Ne bi bilo fer, Štrikanje, Sremac, Pritilend. Ova pesma je bila vrhunac koncerta, po meni bar. Nastup u Kovačici je bend završio standardno -  Igraš grubo, Dr. Pop i Jazz. E sad, tu je bio kraj drugog dela i ja sam se odmah nakon toga pokupio kući. Možda je bilo još svirke, ali ja sam stvarno morao da idem kući ...

Sve u svemu, bila je ovo odlična svirka i zaista sam se lepo proveo, video mnoge ljude koje nisam video mesecima i osim ogromne gužve za šankom nisam imao loših utisaka. Koliko je ovo bila dobra svirka govori i činjenica da je na njoj bio i Jimmy iz Tomaševca! Vidimo se 31. maja u JVP,  nastupa grupa Dža ili Bu!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home